Lesuren

Lesuren van de hondenschool

Woensdag

18:30 – 19:00 ( Puppy’s les 8 weken – 4 Maanden )
18:00 – 19:00 ( Puppy’s gevorderden )
19:00 – 20:00 ( Beginnelingen – A Klas )
20:00 – 21:00 ( Gevorderden – B & C Klas)

Vrijdag

19.00 – 20.00 ( Agility )
Enkel in de maanden April t/m Oktober
OPGELET: indien de buiten temperatuur meer dan 25 ºC is er GEEN agility die dag.

Agility, of behendigheid, is een actiespel waar het teamwork van hond en baas voorop staat. Bij agility gaat het erom dat de hond een parcours bestaande uit verschillende hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt. De geleider mag de hond tijdens het lopen van het parcours met de stem en door gebaren aanwijzingen geven. Hij mag de hond of de hindernissen echter niet aanraken. De hond moet dus heel goed leren om op gesproken aanwijzingen en op lichaams-signalen snel en op de juiste manier te reageren. Bij agility wordt een groot aantal hindernissen gebruikt die een beroep doen op verschillende vaardigheden van de hond.

 
In het algemeen geldt dat honden die actief zijn, een goede band met hun baas hebben en graag samen met hem/haar willen werken, heel geschikt zijn voor agility.

  • Belangrijkste is dat de hond gezond is.
  • Rashonden of kruisingen maakt niet uit.
  • In het agility parcours loopt de hond los.

Minimale leeftijd small/medium honden 15 maanden, voor grote honden 18 maanden! De hond moet volgroeid zijn. Kleinere rassen zijn vanaf één jaar volgroeid en grotere rassen pas vanaf 1½ à 2 jaar.

We zetten eerst drie paaltjes neer (dat is 1 deel van de slalom set) en sturen de hond tussen de paaltjes door. Precies op het moment dat je hond tussen de agility paaltjes gaat goed belonen.
Een regel bij agility is, dat de hond het eerste paaltje altijd van rechts naar links moet nemen. Dit houdt in dat de hond tussen de eerste twee paaltjes doorloopt van rechts naar links, de volgende van links naar rechts enz…

Zondag

9:30 – 10:00 ( Puppy’s les 8 weken – 4 Maanden )
9:00 – 10:00 ( Puppy’s gevorderden )
10:00 – 11:00 ( Beginnelingen – A Klas )
11:00 – 12:00 (
Gevorderden – B & C Klas)

Scroll naar boven